Programmacommissie

Rick van Haaren
Rick van Haaren
Teamleider Software Asset Management
Nederlandse Spoorwegen

Rick heeft een sterke achtergrond in IT en Procurement. Door deze achtergrond weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om IT en de business met elkaar te verbinden. Vanuit de invalshoek IT en Procurement heeft Rick de afgelopen jaren een centralisatie en optimalisatie weten te bewerkstellingen op het gebied van de SAP software inzet voor NS. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het Software Asset Management team binnen NS en de positionering van dit team binnen de organisatie. Binnen dit SAM team is hij als teamlead verantwoordelijk voor een integrale opzet van de SAM tooling en aanverwante processen, gebaseerd op de ISO 19770 standaard.

johan west.jpg
Johan West
Managing Director
Crayon Benelux

Crayon Group AS (met het hoofdkwartier in Oslo) houdt zich sinds de oprichting in 2002 bezig met het maximaliseren van rendement uit IT Assets, het minimaliseren van kosten en het optimaliseren van softwarelicentie- en contractbeheer. Crayon is wereldwijd met 900 collega’s actief in meer dan 35 landen, waaronder sinds 2013 in Nederland, België en Luxemburg. Vanaf negentienjarige leeftijd heeft Johan West diverse sales- en managementfuncties bij IT-bedrijven vervuld en sinds 2014 is hij als Director of Services binnen Crayon Benelux verantwoordelijk voor het dienstenportfolio rond Software Asset Management en License Optimization. Als consultant staat Johan klanten van Crayon bij tijdens audits, reviews, contractonderhandelingen en (proces)verbetertrajecten. Daarnaast is hij als trainer verbonden aan de International Association of IT Asset Managers (IAITAM). Sinds juli 2016 is Johan als Managing Director verantwoordelijk geworden voor Crayon Benelux.”

Joost Bakker.jpg
Joost Bakker
Executive Licensing Consultant
Insight

‘We build meaningful connections to help businesses run smarter’. Insight is wereldwijd marktleider van IT-producten en oplossingen en helpt bedrijven beter te functioneren door middel van intelligente technologische oplossingen. Bedrijfsoplossingen die verder gaan dan enkel IT. Onze licentiespecialisten staan klaar om u te helpen bij het inzichtelijk maken van uw softwarelicentiepositie, u te ondersteunen bij een licentiecontrole of u advies te geven bij complexe licentiemodellen en de optimalisatie daarvan.

Als Executive Licensing Consultant is Joost Bakker binnen Insight EMEA verantwoordelijk voor met name het Oracle-portfolio. Hij helpt eindgebruikers bij uitdagingen rondom licentiecontroles, reviews, licentie-optimalisatie, cloud-strategieën en kan u assisteren bij het afsluiten en optimaliseren van uw software contracten.

Martijn Braamskamp.jpg
Martijn Braamskamp
Managing Consultant
Softline

Martijn Braamskamp heeft sinds 2004 in diverse functies ervaring opgedaan met advisering over softwarelicenties en contracten aan grote en middelgrote organisaties in Nederland. Vanaf 2008 is de advisering over Software Asset Management (SAM) hierin een steeds grotere rol gaan spelen en in 2010 is de focus compleet gelegd op SAM.

In zijn rol als Managing Consultant bij Softline Solutions is Martijn verantwoordelijk bij zeer uiteenlopende projecten, van het uitvoeren tot licentiereviews voor grote en middelgrote ondernemingen, tot het managen van projecten voor de implementatie van SAM in de breedste zin des woords 

Ezra Sitanala
Ezra Sitanala
Senior SAM Consultant
ITAM Solutions

Bij ITAM solutions draait het alleen om SAM. Alles wat we doen is gericht op onze ambitie: organisaties laten groeien op het gebied van SAM en hen gebruik laten maken van onze expertise. Onze specialisten werken met passie voor het SAM-vak en staan voor kernwaarden als: afspraak is afspraak, we leveren wat we beloven, pragmatisch werken en de klant staat centraal. ITAM solutions is volledig onafhankelijk van software aanbieders. Zo kunnen we volledig onafhankelijk advies geven aan onze klanten. Daarnaast hebben wij ons eigen SAM programma ontwikkeld op basis van de verschillende kerncompetentiegebieden van SAM, waarmee wij organisaties handvatten bieden om de complexiteit van SAM te vereenvoudigen.

In de afgelopen jaren heeft Ezra verschillende management en consultancy rollen vervult binnen IT, allen gerelateerd aan software, licentiemanagment en SAM. In zijn huidige rol Senior SAM Consultant helpt Ezra large enterprises met het opzetten en uitvoeren van hun SAM programma en is daarnaast binnen ITAM solutions verantwoordelijk voor business development en coördinatie van de verschillende SAM consultancy trajecten.

Meer sprekers worden geladen