Programmacommissie

Rick van Haaren
Rick van Haaren
Teamleider Software Asset Manager
Nederlandse Spoorwegen

Rick heeft een sterke achtergrond in IT en Procurement. Door deze achtergrond weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om IT en de business met elkaar te verbinden. Vanuit de invalshoek IT en Procurement heeft Rick de afgelopen jaren een centralisatie en optimalisatie weten te bewerkstellingen op het gebied van de SAP software inzet voor NS. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het Software Asset Management team binnen NS en de positionering van dit team binnen de organisatie. Binnen dit SAM team is hij als teamlead verantwoordelijk voor een integrale opzet van de SAM tooling en aanverwante processen, gebaseerd op de ISO 19770 standaard.

Rogier Petri
Rogier Petri
Senior SAM Consultant
COMPAREX

Rogier is al ruim tien jaar actief in IT Asset Management en heeft in deze periode uitvoerig ervaring opgedaan in het uitvoeren en begeleiden van reviews en SAM tooling implementaties. Rogier heeft bij talloze organisaties SAM geïmplementeerd, waarbij hij verantwoordelijk was voor het inrichten en implementeren van processen, organisatie en beleid. Daarnaast is hij een CSAM gecertificeerd Software Asset Management trainer. Vanuit zijn rol als SAM Consultant bij COMPAREX Nederland is het zijn doel om de meest waardevolle SAM solutions te leveren aan zijn klanten.

Bij COMPAREX worden al ruim 30 jaar ervaring, kennis en internationale kracht gebundeld om klanten onafhankelijk te adviseren tijdens hun zoektocht naar de meest geschikte IT solutions & services.

Rene Lansink
René Lansink
Software Asset Manager
ProRail

Oorspronkelijk begonnen als techneut is René doorgegroeid in verschillende coördinerende en leidinggevende rollen. Van daaruit is René rond 2008 definitief in aanraking gekomen met de boeiende wereld van licenties en het management daarvan. Dit heeft geresulteerd in het enterprise ready maken van een grote financiële instelling voor onder meer de vendoren Adobe, Microsoft en VMWare. In de afgelopen jaren heeft René als Business Consultant SAM verschillende publieke en commerciële organisaties ondersteund bij compliancy vraagstukken en het opstellen van processen en procedures.

In zijn huidige rol als Software Asset Manager binnen ProRail is René sinds halverwege 2017 begonnen SAM (nog) duidelijker op het netvlies te krijgen van alle betrokken afdelingen. Als geen ander weet René dat SAM geen onemanshow is maar een geheel wat door iedereen binnen de organisatie moet worden gedragen.

Johan West
Johan West
Managing Director
Crayon Benelux

Johan is een typische generalist en heeft vanaf negentienjarige leeftijd diverse sales- en managementfuncties bij IT-bedrijven vervuld.

Begin 2016 is Johan aangesteld als CEO van Crayon Benelux. Naast zijn rol als bestuurder ondersteunt hij opdrachtgevers zoals de Rijksoverheid als consultant op het gebied van IT Asset Management, audit ondersteuning en contractonderhandelingen. Johan is ook als trainer verbonden aan de International Association of IT Asset Managers (IAITAM)

Joost Bakker.jpg
Joost Bakker
Executive Licensing Consultant
Insight

‘We build meaningful connections to help businesses run smarter’. Insight is wereldwijd marktleider van IT-producten en oplossingen en helpt bedrijven beter te functioneren door middel van intelligente technologische oplossingen. Bedrijfsoplossingen die verder gaan dan enkel IT. Onze licentiespecialisten staan klaar om u te helpen bij het inzichtelijk maken van uw softwarelicentiepositie, u te ondersteunen bij een licentiecontrole of u advies te geven bij complexe licentiemodellen en de optimalisatie daarvan.

Als Executive Licensing Consultant is Joost Bakker binnen Insight EMEA verantwoordelijk voor met name het Oracle-portfolio. Hij helpt eindgebruikers bij uitdagingen rondom licentiecontroles, reviews, licentie-optimalisatie, cloud-strategieën en kan u assisteren bij het afsluiten en optimaliseren van uw software contracten.

Meer sprekers worden geladen