Heliview IT & Software Asset Management congres

Door: Peggy de Jongh I Manager Operations I Crayon Benelux

Op dinsdag 21 maart verzamelde heel SAM-minnend Nederland en Vlaanderen zich in Den Bosch voor het jaarlijkse Heliview ITAM congres, waar Crayon Benelux wederom als founding partner bij was betrokken. Innovatie & Continue verbetering waren dit jaar het thema. Dagvoorzitter Tom van ’t Hek (voormalig hockeyer, - coach en presentator) vergeleek tijdens de keynote topsport met Software Asset Management (SAM) en maakte daardoor direct aan de bezoekers duidelijk waarom innoveren en continu verbeteren voor elke organisatie zo ontzettend belangrijk zijn.

Topsporters zijn dagelijks bezig om bij te blijven; nieuwe trainingstechnieken, materialen en herstelmethodes. Het ene moment staan ze aan de top, maar leunen ze even achterover, dan worden ze ongenadig ingehaald. Dat is precies hetzelfde met SAM. Uw organisatie verandert continu door onder andere personeelsverloop en nieuwe technologieën. Aan de softwarekant verandert ook voortdurend het plaatje door bijvoorbeeld nieuwe producten en gewijzigde licentiemodellen. Als u aan de top wilt blijven, is het noodzakelijk om bij te blijven. Innoveren en continu verbeteren is dus key!

Interactieve Software Asset Management sessies

Naast de 1-op-1 sessies, waarbij partijen elkaar in 15 minuten vrijblijvend kunnen leren kennen, had Crayon een aantal relaties bereid gevonden om tijdens het congres te spreken. Onze Engelse collega Phil Heap (Director Products & Services) gaf dit jaar weer een workshop over hoe u het SAM maturity-level in uw organisatie vergroot. In de praktijk ziet hij dat SAM vooralsnog een operationele bezigheid is, waardoor er kansen worden gemist om SAM naar een hoger niveau te tillen. Het bestuur dient daarom dagelijks meer betrokken te worden bij SAM. Daarnaast toonde hij aan de hand van het Crayon SAM-iQ framework aan hoe u geleidelijk de volwassenheid op het vlak van SAM kan vergroten, door eenvoudig een stappenplan te volgen. Lees op onze website meer over SAM-iQ.

Ook Global License Manager Petra Alberts deelde tijdens het congres haar verhaal en legde uit hoe zij SAM dienstverlening intern binnen Aegon heeft weten te verkopen. Haar aanpak is het bewijs dat met de juiste executive sponsorship, een goed doordacht en helder beschreven idee (de License Management Service) en de juiste commitment van het LMS team er veel successen behalen te zijn met SAM. Erg inspirerend!

Kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken? Onze consultants staan voor u klaar!

Tot volgend jaar!

Wij kijken terug op een geslaagd congres. We spraken oude bekenden en veel voormalig onbekenden. Hopelijk deelt u als bezoeker onze mening. Heeft u by the way onze goodies in de Heliview goodiebag bekeken? Er zat o.a. een kortingsvoucher in waarbij u € 400,- korting op een IAITAM Certified Software Asset Manager training ontvangt. Crayon biedt naast de CSAM training, ook diverse andere erkende trainingen.

Mocht u het congres hebben gemist en volgend jaar van de partij willen zijn, dan bent u hierbij namens Crayon van harte uitgenodigd.